Неділя, 04.28.2024, 11:27 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Чи має моя колишня дружина права на житлову площу і чи можу я її виселити? У нас немає дітей і при розлученні записано про відсутність майнових претензій з її боку. Я отримав однокімнатну квартиру на заводі, приватизував її і після цього одружився. Потім ми за гроші моїх батьків (є папір про отримання грошей) купили 3-х кімнатну. Після 4-х років ми розійшлися і зараз проживаємо в одній квартирі (вона обладнала кімнату).
відповідь:
Права на 1-кімнатну квартиру вона не має, тому що це в ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: yoda | Дата: 05.29.2012

Добрий день. Дуже потрібна Ваша консультація по розлученню.Молода людина хоче розвестися з дружиною, є дитина два рочки. На даний момент його дружина разом з дитиною проживають в його квартирі, в якій вони не прописані. Квартира купувалася чоловіком до весілля. З чого почати розлучення, скільки часу воно займе і які труднощі можуть виникнути в процесі? Заздалегідь вдячна за відповідь.
відповідь:
Оскільки дитина неповнолітня, розлучення може відбуватися тільки в судовому порядку, що й визначає і можливі складності, і терміни. Щоб процедура була більш стислою в часі, подружжя може самостійно у нотаріуса укласти мирову угоду про розміри аліментів і графіку виплат, а також про участь у вихованні дитини та надати цю угоду в суд - це суттєво полегшить процес. Далі мають значення матеріальні претензії подружжя один до ... Читати далі »

Переглядів: 1358 | Додав: yoda | Дата: 05.29.2012

Згідно рішення суду я розлучився з дружиною в травні 2002 року, в лютому 2003 отримав свідоцтво про розлучення в РАГСІ і відповідно штамп в паспорт. В грудні 2002 я придбав квартиру. Тепер дружина предьвляет претензію на квартиру, мотивуючи це тим, що на момент укладення договору купівлі-продажу я з нею був одружений, по паспорту.
відповідь:
Квартири купувати було не варто.
Тепер займіть наступну позицію:

1) необхідно взнати якою датою видано свідоцтво про розлучення у дружини?
2) запит на РАГС коли зареєстровано заяву про розлучення;
3) показання свідків друзів, родичів, сусідів, що ви не проживали спільно і не вели спільне господарство з травня 2002.&nb ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: yoda | Дата: 05.22.2012

Добрий день! Ситуація така. Ми з чоловіком розлучаємося і я виїзджаю з квартири на зйомну. Ми домовилися, що я не буду виписуватися з квартири 2 роки, і хочемо це оформити нотаріально. Чи законний буде такий договір? На квартиру я не маю права, хоч куплена вона була в шлюбі, але оформлена на його маму.
відповідь:
Ви можете в цивільному порядку укласти з чоловіком у нотаріуса мирову угоду за умовами розлучення. Перерахувати розділ спільно нажитого майна, а потім прописати пункт "Особливі умови", в якому буде обумовлено, що за вами залишається право проживання протягом 2 років після розлучення відповідно до пропискою в квартирі № будинку № за адресою: місто ..., вулиця ..., що належить по праву власності громадянці .... , Яка є матір'ю чоловіка і вона давала згоду на спільне проживання вашої родини в своїй квартирі. Після зазначе ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: yoda | Дата: 05.22.2012

Ми з дружиною не живемо разом 8 місяців. Я живу в батьків вона у своїх батьків. Дітей та загального майна не нажили, претензій з цього приводу ще немає. Я дуже хочу розлучитися. Вона не хоче (мотивуючи сильними почуттями і т.д.). 7 грудня ми прийшли удвох в ЗАГС і все-таки написали заяву за всіма правилами. Сказали що рівно через місяць нас розведуть. Я прийшов в ЗАГС за свідоцтвом про розлучення 10 січня і мені сказали, що 14 грудня моя дружина забрала заяву. Таким чином нас не розвели. Я начебто переконав її зробити це повторно. Чи можна оформити розлучення швидше, ніж місяць? Раптом вона знову забере заяву. Так адже можна тягнути до безкінечності. Як у випадку чого розлучитися через суд? У мене є депозит, про який дружина не підозрює. Гарантується мені за законом таємниця вкладу? Я зустрічаюся зараз з іншою дівчиною, яку дуже люблю.Вона поки терпить, але дуже п ... Читати далі »

Переглядів: 502 | Додав: yoda | Дата: 05.22.2012

Чи можу я при розлученні наполягати на зміні прізвища дружини на її дівоче прізвище.
відповідь:
Ні, це її право залишити собі це прізвище або повернутися до дівочої.

Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Посилання на перелік справ якими ми займаємося:

http://ukryrposlugi.at.ua/index ... Читати далі »

Переглядів: 810 | Додав: yoda | Дата: 05.15.2012

Квартира була приватизована моєю матір'ю. Я був у ній прописаний. Коли яодружився мама прописала дружину. Після маминої смерті квартира дісталася мені у спадок. При розлученні дружина та неповнолітня дочка вправі
претендувати на неї розділ? Шлюбний контракт не укладався.
відповідь:
Ні, ваша дружина не має права претендувати на вашу квартиру, оскільки виотримали її у спадок, а значить, вона не підлягає розподілу. Квартира є вашимособистим майном.

Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: yoda | Дата: 05.15.2012

Доброго дня! Чоловік узяв кредит в 2006 році на машину, я-дружинапоручитель, і до цих пір не виплачував. Всі ховалося до останнього моменту.На даний час за мною бігає юстиція, хоче описати майно за місцем прописки. Прислали мені стос паперів, в яких сказано, що я їм повинна неймовірну суму грошей. На той момент коли брався кредит я була в декреті. Зараз же ми з чоловіком розлучаємося, і хотілося б вирішити це питання. Я виплачувати не збираюся. Як мені довести свої права ... ну в сенсі ... я машину бачила всього 3 місяці де вона я не знаю. У чоловіка підписка про не виїзд з 20 ... Читати далі »

Переглядів: 707 | Додав: yoda | Дата: 05.15.2012

З чоловіком в розлученні близько року. У шлюбі є дитина 4 роки. Оформлена квартира в кредит на чоловіка і ще не виплачена, я і дитина в ній прописані.Як відсудити квартиру. Заздалегідь спасибі
відповідь:
Питання поділу майна під час розлучення можна вирішити шляхом переговорів, або через суд. У вашому випадку кращим варіантом буде буде укладення договору з чоловіком (завіреного нотаріально) про розподіл спільного майна за згодою двох сторін. У договорі ви вкажіть, яке саме майно кому з вас буде належати після розлучення і хто буде вносити за неоплачений кредит платежі. Є другий варіант, якщо згоди  ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: yoda | Дата: 05.08.2012

Доброго дня, чув що при наявності неповнолітньої дитини можуть виникнути проблеми з розлученням:
1) потрібні досить вагомі для суду причини (питання які причини можуть бути вагомими, при обопільній згоді);
2) на скільки часу може затягнутися процес і як цей час можна максимально скоротити;
Так розумію, що при вирішенні будь-яких спорів (з приводу майна тощо) час відліку тільки після рішення суду?
Дякую.
відповідь:
Та проблеми, власне, самі звичайні. Постане питання про розподіл майна, місце проживання дитини, право другого батька з ним бачитися.  До речі, якщо дитині ще немає року або ваша дружина зараз вагітна, то відповідно до ст. 38 Кодексу про шлюб та сім'ю України, ви не маєте права без згоди дружини порушувати справу про розірвання шлюбу.
З приводу термінів розгляду: перед розглядом справи по суті суд здійснює його підготовку до судового розгляду. По завершенню підготовки справи до судового розгляду суд виносить ... Читати далі »

Переглядів: 723 | Додав: yoda | Дата: 05.08.2012

« 1 2 3 4 5 »