П`ятниця, 04.26.2024, 8:03 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Головна » 2012 » Травень » 04

Подаю на розлучення, є спільна дитина, 4 роки. Прожили у шлюбі разом-3 роки, останні два-порізно. Дружина на 5-му місяці вагітності від іншого чоловік., До суду відмовилася йти (подавати заяву) в зважаючи на своє "положення", хоча ходить на роботу і почуває себе досить добре.Розглядаю варіант подачі заяви "за спільною згодою дружини та чоловіка" (завезу заяву в суд сам). Чи в такому випадку обов'язковий письмовий договір щодо дитини? Якщо так, то як скласти цей договір? Або можна подати тільки одну заяву? Який розмір аліментів, якщо немає офіційних доходів? Або все-таки можна подати позов від себе. Підкажіть як краще вчинити?
відповідь:
Ви можете подати до суду на розлучення лише ... Читати далі »

Переглядів: 652 | Додав: yoda | Дата: 05.04.2012

Добрий день проблема дуже проста у мене стала необхідність розлучення (брехня постійно або зрада, в принципі без різниці) дружина не погоджується подати на заяву за обопільною згодою сторін. Працює вона в іншому місті неофіційно, офіційно вона безробітна. Які документи мені тепер потрібні для офрмлення розлучення в найкоротші терміни і які можуть виникнути при цьому труднощі ...? Заздалегідь величезне спасибі.
відповідь:
Ви не написали, чи є у вас діти. Якщо є, то вам крім питання про розлучення, необхідно буде вирішити питання про утримання і місце проживання дитини. Якщо дітей немає, то ви можете розлучитись через РАГС. Це набагато простіше і швидше, ніж через суд. Однак, це здійснюється за взаємною згодою. У вашому випадку, наскільки я зрозуміла, такої згоди немає. Вам необхідно подавати позовну заяву про розлучення до ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: yoda | Дата: 05.04.2012

Квартира була приватизована моєю матір'ю. Я був у ній прописаний. Коли я одружився мама прописала дружину. Після маминої смерті квартирадісталася мені у спадок. При розлученні дружина та неповнолітня дочка вправі
претендувати на її розподіл? Шлюбний контракт не укладався.
відповідь:
Ні, ваша дружина не має права претендувати на вашу квартиру, оскільки ви отримали її у спадок, а значить, вона не підлягає розподілу. Квартира є вашимособистим майном.

Допомога у розірванні шлюбу через суд, стягненні аліментів, розподілі майна подружжя, інших шлюбно-сімейних справах.

Консультації БЕЗК ... Читати далі »

Переглядів: 1685 | Додав: yoda | Дата: 05.04.2012