Четвер, 03.28.2024, 5:30 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Доброго дня! Чоловік взяв кредит у 2006 році на машину в одному з банків у Луцьку, я – дружина, поручитель, і до цих пір чоловік не сплачував кредит. Все приховувалось до недавнього моменту. На даний момент за мною бігає виконавча служба Луцького району, хоче описати майно за місцем прописки. Відправили мені кучу документів, де сказано, що я винна їм неймовірну суму грошей. На той момент, коли брався кредит, я була у декреті. Зараз ми з чоловіком розлучаємось, і хотілося б вирішити це питання. Я виплачувати не збираюсь. Як мені довести свої права…тобто…я машину бачила всього 3 місяці і на той момент була в декреті, а в заставі сама машина, де вона я не знаю. У чоловіка підписка про невиїзд з 2010 року…

Відповідь: Дійсно, ви виступаєте поручителем по цьому кредиту, оскільки ви знаходились у шлюбі в момент підписання кредитного договору та підписали всі документи по кредиту. Необхідно розібратись, чи не пропущені строки позовної давності в цій с ... Читати далі »

Переглядів: 937 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 06.26.2015

Позов про розірвання шлюбу не може бути пред’явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки злочину щодо другого з подружжя або дитини. Незважаючи на це, чоловік, дружина мають право пред’явити позов про розірвання шлюбу протягом вагітності дружини, якщо батьківство зачатої дитини визнане іншою особою (частини 2, 3 статті 110 Сімейного кодексу).

... Читати далі »

Переглядів: 727 | Додав: yoda | Дата: 05.27.2013

Доброго дня! Мене цікавить таке питання. Можу я подати колишнього чоловіка на аліменти розлучені ми 8 років у нас є дочка 14 років, якщо так, то за який період можна отримати їх, і в якій відповідно до закону сумі та за який період.

відповідь:

Так, ви можете подати на аліменти у будь-який час до досягнення дитиною 18 років, а якщо вона піде на навчання у ВУЗі на стаціонарному відділенні - до закінчення навчального закладу, але не більше ніж до 23 років. Ви можете подати на аліменти і за минулий час, але не більше ніж за 3 роки, якщо доведете, що вживали заходів щодо стягнення аліментів з батька дитини, але він ухилявся. Аліменти призначаються з моменту зверне ... Читати далі »

Переглядів: 766 | Додав: yoda | Дата: 04.12.2013

У мене така ситуація, я в розлученні, зі мною проживає дитина від шлюбу 14 років, збираюся розділити майно, чи належить мені і моїй дитині щось? Ми прожили в будинку 7 років, будинок оформлений на батька чоловіка, а ми там були прописані, з капітальних будівель мною з чоловіком була зведена огорожа навколо будинку і підведений в будинок газ. Заздалегідь вдячна.

відповідь:

Ви маєте право подавати позов про поділ майна протягом 3 років з моменту розлучення. При цьому буде ділитися те майно, яке було придбане подружжям під час шлюбу. Тому будинок ділитися не буде, оскільки він належить батькові вашого чоловіка. Можна було б спробувати ділити будинок, мотивуючи тим, що ви за час шлюбу значно його покращили за рахунок сімейних грошей. Однак, цей варіант міг би спрацювати, якби будинок належав вашому чоловікові.

... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: yoda | Дата: 03.15.2013

Є два власника будинку в рівних частках. Чи має право один без згоди іншого прописати когось?

відповідь:

Згідно ст.156 Житлового кодексу, вселення (а відповідно і прописка) можливе за умови згоди власника. Будинок знаходиться в їхній спільній власності, і вселення (прописка) інших осіб у квартиру є фактично розпорядження майном, що перебуває у власності. Згідно ст.113 Цивільного кодексу України розпорядження спільною власністю можливо за спільною згодою співвласників. Тобто, один з власників не може прописати мешканця в квартиру без згоди другого.

Якщо Ви проживаєте у Луцьку чи Волинській області і у вас виникли будь-які питання юридичного спрямуван ... Читати далі »

Переглядів: 1139 | Додав: yoda | Дата: 02.11.2013

Добрий день. У мене така проблема. Я розлучена з чоловіком. На аліменти не 
подавала. Моя заробітна плата на даний момент складає 1800 грн. Моїм дітям 12 і 9 
років. Яку допомогу я маю право отримати від держави? 
За фахом я педагог. З серпня місяця я хочу влаштуватися на роботу до школи-інтернату 
зі спортивним нахилом. Плата за харчування дитини складає 800 грн. за кожну 
дитину. Чи маю я якісь пільги, щоб не сплачувати таку велику суму? Якщо я подам на аліменти, яку суму я маю отримувати від чоловіка на 2 дітей, якщо він безробітний,  точніше не працює офіційно. Також на мене оформлено 56 Га землі, але звичайно у мене немає коштів і часу, щоб землю обробити та займатися нею. В аренду вона не здається тобто доходу від неї немає.
відповідь:

... Читати далі »
Переглядів: 1009 | Додав: yoda | Дата: 01.22.2013

Здрастуйте!! При народженні дитини мене оформили як мати-одиначку (ми були не роз писані) як можна офіційно оформити батька дитині???

відповідь:

Це питання вирішується через суд. Для зміни у записах актів громадянського стану, одним з яких є свідоцтво про народження, необхідне рішення суду. У Вашому випадку при подачі позову про визнання батьківства і, відповідно, внесення змін до свідоцтва про народження третьою стороною буде виступати опікунська рада.

Ст. 128 Сімейного кодексу:

1. За відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини ... Читати далі »

Переглядів: 1694 | Додав: yoda | Дата: 01.15.2013

Здрастуйте! Підкажіть, будь ласка, рішення проблеми. У мого чоловіка є квартира (однокімнатна гостинка, кімната менше 10кв.м) з маленьким коридором у вигляді кухні. Є ще друга "неофіційна кімната", чоловік зробив її в холі цієї гостинки (близько 8 кв.м). Вона по документах не значиться, Зробив, щоб було де жити.З першою дружиною чоловік розлучився в 2008 році. Квартира була куплена в шлюбі на гроші чоловіка (вірніше, його батько ці гроші йому дав від продажу своєї квартири (поділив між сином і дочкою на покупку окремих квартир-гостинок)). Те, що гроші дав батько в документах не значиться. у чоловіка від першого шлюбу є син 10 років. З моменту розлучення пройшло 4 роки, на розділ майна колишня не подавала (вона з іншого міста). З чоловіком ми одружилися рік тому ... Читати далі »

Переглядів: 1053 | Додав: yoda | Дата: 01.10.2013

Здрастуйте! Я проживаю в гуртожитку з дружиною і дочкою (9 років), знаходжусь на квартирному обліку і незабаром повинен отримати квартиру. В даний час ми з дружиною плануємо розірвати наш шлюб і мені б хотілося, щоб власником квартири був я чи моя дочка. Питання:

1) яким чином здійснити приватизацію одержуваної квартири?

2) чи маю я право брати участь у приватизації один, без дружини і дочки?

3) хто буде власником квартири?

4) яку частину від отриманої житлової площі буде мати моя дружина і дочка в разі розлучення?

Заздалегідь дякую за відповідь.

Відповідь:

Якщо ви розірвете шлюб зараз, то і ділити буде нічого. Якщо ж ви встигнете отримати квартиру в шлюбі, але не будете її приватизу ... Читати далі »

Переглядів: 2769 | Додав: yoda | Дата: 12.05.2012

Підкажіть, будь ласка. Квартира приватизована на трьох: я, мама і тато. Мама з батьком в розлученні давно. Батько виписався з квартири - буде оформляти прописку у своєї мами. Чи може він самостійно, без нашої з мамою згоди вписатися назад, без нашого з мамою згоди? 1/3 квартири залишилася в його власності?
Спасибі за відповідь
Відповідь:
Здрастуйте! Оскільки він залишається власником квартири (таким же, як і ви), то він зможе там зареєструватися в будь-який момент. Вашої згоди не потрібно.
Переглядів: 872 | Додав: УКРЮРПОСЛУГИ | Дата: 12.05.2012 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 »