Четвер, 03.28.2024, 2:11 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Головна » 2012 » Квітень » 18 » Розподіл кредитів між колишнім подружжям.
3:29 PM
Розподіл кредитів між колишнім подружжям.

Можу я при розлученні розділити кредити? Кредіти оформлені на мене під час шлюбу. Жінка в декретній відпустці 1.7 року .1 рік разом не живемо.
відповідь:
На жаль, ви не вказали на що були оформлені кредити. Оформлений на одного з подружжя кредит або кредити також доведеться ділити на двох.Якщо друга особа давала згоду на його потримання. Питання поділу кредитів буде вирішуватися або сторонами за обопільною згодою, природно, за участю кредитора, або в судовому порядку. В цьому випадку, серед іншого, буде враховуватися, ким і з якою метою брався кредит. Якщо грошові кошти були використані на сімейні потреби, то, відповідно, незалежно від того, хто був вказаний як покупця, на це майно може бути звернене стягнення. Але, загалом, зобов'язання, в разі відмови кредитора небудь міняти, залишаться у того з подружжя, хто був вказаний як позичальника в кредитному договорі.
Як правило, банки не дуже зацікавлені в переоформленні кредитів з однієї особи на іншу. Особливо це стосується дрібних, споживчих кредитів. Тобто на кого кредит оформили в період шлюбу, тому він у підсумку після розлучення і дістанеться.
Якщо ж ви оформили іпотеку, то ситуація виглядає наступним чином: якщо іпотека була оформлена на вас, а квартира за взаємною домовленістю екс-подружжя або за рішенням суду залишається дружині, то в цьому випадку вам і вашій колишній дружині необхідно звернутися в банк і пояснити ситуацію . Зробити це простіше, якщо є постанова суду про те, що нерухомість переходить від позичальника до дружини. Після пред'явлення банку такого документа він видасть дозвіл на зняття заборони на відчуження квартири. Далі квартира повинна бути переоформлена в БТІ. Після чого вона перепідписувати договір іпотеки і кредитний договір.

Допомога у розірванні шлюбу через суд, стягненні аліментів, розподілі майна подружжя, інших шлюбно-сімейних справах.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Якщо у вас виникли будь-які інші питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Посилання на перелік справ якими ми займаємося:

http://ukryrposlugi.at.ua/index/0-6

Переглядів: 1130 | Додав: yoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0