Четвер, 04.25.2024, 12:25 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Головна » 2013 » Січень » 10 » Проблема поділу квартири після розірвання шлюбу.
4:38 PM
Проблема поділу квартири після розірвання шлюбу.

Здрастуйте! Підкажіть, будь ласка, рішення проблеми. У мого чоловіка є квартира (однокімнатна гостинка, кімната менше 10кв.м) з маленьким коридором у вигляді кухні. Є ще друга "неофіційна кімната", чоловік зробив її в холі цієї гостинки (близько 8 кв.м). Вона по документах не значиться, Зробив, щоб було де жити.З першою дружиною чоловік розлучився в 2008 році. Квартира була куплена в шлюбі на гроші чоловіка (вірніше, його батько ці гроші йому дав від продажу своєї квартири (поділив між сином і дочкою на покупку окремих квартир-гостинок)). Те, що гроші дав батько в документах не значиться. у чоловіка від першого шлюбу є син 10 років. З моменту розлучення пройшло 4 роки, на розділ майна колишня не подавала (вона з іншого міста). З чоловіком ми одружилися рік тому і живемо втрьох (я, чоловік, мій син від першого шлюбу) в цій "зробленій кімнаті". Жити поки ніде. У цій квартирі колишня дружина не прописана, прописаний син 10 років, батько чоловіка і мій чоловік є власником цієї квартири.

Яким чином можна вирішити питання продажу квартири, якщо є неповнолітній син і такий маленький метраж?

На яку частину може претендувати колишня дружина, коли чоловік подасть на розділ

Що робити? Підкажіть.

Відповідь:

По-перше, згідно ч.2 ст. 72 Сімейного кодексу України, застосовується позовна давність для розділу майна, заявленого після розірвання шлюбу. Якщо вони розлучилися в 2008 році, то це означає, що такий строк закінчився в 2011 році.

Для вирішення вашого житлового питання вам необхідно буде враховувати, що синові від першого шлюбу, якщо він зареєстрований в цій квартирі, необхідно буде надати реєстрацію в іншому житлі, оскільки він неповнолітній.

Просимо звертати увагу на дати публікації: статті актуальні лише на дату розміщення і не коригуються із зміною законодавства.

 Якщо Ви проживаєте у Луцьку чи Волинській області і у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Переглядів: 1054 | Додав: yoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0