П`ятниця, 04.19.2024, 8:35 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Головна » 2013 » Січень » 15 » Оформлення запису про батьківство дитині матері-одиначки.
6:11 PM
Оформлення запису про батьківство дитині матері-одиначки.

Здрастуйте!! При народженні дитини мене оформили як мати-одиначку (ми були не роз писані) як можна офіційно оформити батька дитині???

відповідь:

Це питання вирішується через суд. Для зміни у записах актів громадянського стану, одним з яких є свідоцтво про народження, необхідне рішення суду. У Вашому випадку при подачі позову про визнання батьківства і, відповідно, внесення змін до свідоцтва про народження третьою стороною буде виступати опікунська рада.

Ст. 128 Сімейного кодексу:

1. За відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду.

2. Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільно процесуального кодексу України.

3. Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений матір'ю, опікуном, піклувальніком дитини, особою, яка утрімує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений особою, яка вважає себе батьком дитини.

4. Позов про визнання батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народження вчинено відповідно до частин Першої Статті 135 цього Кодексу.

Просимо звертати увагу на дати публікації: статті актуальні лише на дату розміщення і не коригуються із зміною законодавства.

 

Якщо Ви проживаєте у Луцьку чи Волинській області і у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Переглядів: 1696 | Додав: yoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0