Середа, 04.24.2024, 1:43 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Головна » 2012 » Травень » 30 » Колишній чоловік не дає дозволу на виїзд дитини за кордон.
11:53 AM
Колишній чоловік не дає дозволу на виїзд дитини за кордон.

Громадяни України, які не досягли 16-річного віку, можуть виїзджати за межі України лише за згодою обох батьків або в їх супроводі. Тому, якщо дитина виїжджає за кордон у супроводі одного з батьків, то згода другого має бути нотаріально посвідчена. У тому випадку якщо такої згоди немає, виїзд дитини може бути дозволений судом. Дане правило зафіксовано в ЗУ 1994 р. «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», в Правилах перетинання державного кордону громадянами України, затв.Постановою КМ України від 27.01.1995 р., і є наслідком норми ст. 142 СК України про те, що батьки мають рівні права і обов'язки по відношенню до дітей.
Таким чином, для того, щоб поїхати з дитиною за кордон, вам необхідно мати при собі один з таких документів - нотаріально завірена згода батька дочки на її виїзд за кордон із зазначенням часу перебування в цій країні або рішення суду про надання згоди на виїзд доньки за межами України без згоди та супроводу її батька.
На сьогоднішній день у судовій практиці Україна розгляд спорів, аналогічних вашому, не рідкість. Якщо вам все-таки не вдасться отримати згоду колишнього чоловіка на виїзд доньки за кордон, зверніться до районного суду за місцем проживання батька дитини з позовною заявою про надання дозволу на виїзд дитини - громадянина України за кордон. Відповідачем по даному позову буде виступати батько дитини. Як обгрунтування позову обов'язково вкажіть: з ким з батьків проживає дочка, яку участь у її вихованні та утриманні приймає колишній чоловік, а також обгрунтуйте необхідність виїзду дитини за кордон. Однак подавати такий позов потрібно завчасно, т.я. наші суди слухають такі справи досить довго.

Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Посилання на перелік справ якими ми займаємося:

http://ukryrposlugi.at.ua/index/0-6

Переглядів: 2278 | Додав: yoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0