Четвер, 04.25.2024, 3:54 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Наше опитування
Чи зверталися ви до юриста в сімейних справах.
Всього відповідей: 87
Рейтинги
Яндекс цитирования Рейтинг@Mail.ru
Відвідування

Сімейний юрист.

Юридична консультація. Питання-відповідь.

Головна » 2012 » Квітень » 18

Можу я при розлученні розділити кредити? Кредіти оформлені на мене під час шлюбу. Жінка в декретній відпустці 1.7 року .1 рік разом не живемо.
відповідь:
На жаль, ви не вказали на що були оформлені кредити. Оформлений на одного з подружжя кредит або кредити також доведеться ділити на двох.Якщо друга особа давала згоду на його потримання. Питання поділу кредитів буде вирішуватися або сторонами за обопільною згодою, природно, за участю кредитора, або в судовому порядку. В цьому випадку, серед іншого, буде враховуватися, ким і з якою метою брався кредит. Якщо грошові кошти були використані на сімейні потреби, то, відповідно, незалежно від того, хто був вказаний як покупця, на це майно може бути звернене стягнення.  ... Читати далі »

Переглядів: 1131 | Додав: yoda | Дата: 04.18.2012

Як призначають аліменти?
Відповідь
Аліменти призначаються за рішенням суду. Також угода про розмір та порядок їх виплати може бути укладена між батьками дитини і без звернення до суду. Для цього необхідно цю угоду завірити нотаріально.

Допомога у розірванні шлюбу через суд, стягненні аліментів, розподілі майна подружжя, інших шлюбно-сімейних справах.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Якщо у вас виникли будь-які інші питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.

... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: yoda | Дата: 04.18.2012

Я прожила з хлопцем 3 місяці. Ми не розписані. у мене є довідка про проживання. Тепер ми розійшлися. Я вагітна близько 3 місяців. хочу податина батьківство та аліменти. Які у мене шанси виграти?
відповідь:
Не зовсім зрозуміла, що ви маєте на увазі під "довідкою про проживання".
Вам необхідно подавати позов до суду про встановлення батьківства.Можна проводити генетичну експертизу. Якщо батько дитини відмовиться від експертизи, то згідно ст. 128 Сімейного кодексу України, "Підставою для визнання батьківства є будь-які Відомості, що засвідчують походженнядитини від певної особи, зібрані відповідно  ... Читати далі »

Переглядів: 598 | Додав: yoda | Дата: 04.18.2012

Підкажіть будь ласка! Який розмір аліментів на 2-х дітей (син -6 л, дочка-14). Чоловік приватний підприємець (дальнобійник). Ми в розлученні 6 років, на аліменти не подавала. Чи належить при цьому компенсація за ці 6 років? Дочка пішла в платний вуз (ліцей), чи зобов'язаний він оплачувати навчання або просто збільшується розмір аліментів? Заздалегідь спасибі за відповідь.
відповідь:
У вас є два варіанти отримання аліментів: добровільні відрахування з боку чоловіка (можна оформити договір про виховання дітей), або за рішенням суду. Для цього необхідно звернутися в суд з позовом про призначення аліментів. Можливо відшкодування аліментів за минулий час, але не більше ніж за 3 роки, якщо ви зможете довести, що робили спроби стягнути аліменти з чоловіка, але він уникав цього. За 6 років отримати аліменти ... Читати далі »

Переглядів: 565 | Додав: yoda | Дата: 04.18.2012

Добрий день. З колишньою дружиною розлучений, є неповнолітній син, плачу аліменти в розмірі 25% зарплати. На даний момент одружений вдруге і маю ще 2-х дітей. Питання: чи можу я платити менший відсоток аліментів першій дружині і що для цього потрібно? Спасибо. 
Відповідь: 
Доброго дня! Для того, щоб зменшити розмір аліментів, вам необхідно звернутися в суд з відповідною позовною заявою. Підставою можуть бути нові обставини, зміна розміру ваших доходів. Проте, слід врахувати, що розмір аліментів не може бути менше 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Допомога у розірванні шлюбу через суд, стягненні аліментів, розподілі майна подружжя, інших шлюбно-сімейних справах.

Консультації БЕЗКОШТОВНІ.

Телефонуйте зараз: (київс ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: yoda | Дата: 04.18.2012